css3menu.com
  AKIŞKAN GÜCÜ DERNEĞİ YEMEĞİ'NE KATILDIK


27 Eylül 2013 tarihinde Akışkan Gücü Derneğinin üyeleri için düzenlediği yemeğe Hpkon Yürütme Kurulu olarak katıldık.

Akışkan gücü derneği  boğazda tekne turu şeklinde tertip ettiği , Hidrolik Pnömatik Kongresi ve Sergisi Yürütme Kurulu üyelerini  ve MMO yöneticilerini davet ettiği yemeğe katıldık.

Dernek Müdürü ve kongre yürütme kurulu üyemiz  Abdullah PARLAR‘ın  sunuş konuşmalarını yaptığı gece de Akder  Yönetim kurulu başkanı Fikret DALKIRAN  açılış konuşmasında kısaca derneğin faliyetlerinde  bahsederek katılımcıları selamladı. Yürütme kurulu üyemiz ve  avrupanın akışkan gücü derneklerinin üst birliği olan CETOP‘un başkanı Ahmet SERDAROĞLU görevi ile ilgili konuşma yaptı.

Kongre yürütme kurulu  başkanı Şemsettin IŞIL ; İlki 1999 yılında düzenlenen "Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi‘‘ ile sektör bir milat yaşayarak özellikle kendi iç iletişimini kurmuş ve yine ilk kez Hidrolik ve Pnömatik kullanıcılarına bilimsel boyutlarıyla kendisini tanıtma fırsatını elde etmiştir. 3 - 5 Aralık 1999 tarihleri arasında o zamanki İzmir-Efes Oteli Convention Center‘da gerçekleştirilen I.Ulusal Hidrolik ve Pnömatik Kongresi‘ni diğerleri de takip ederek yine hepsi İzmir‘de olmak üzere toplam 6 kongre başarıyla gerçekleştirildi.

Bugüne geldiğimizde Hidrolik ve Pnömatik Kongre‘leri sektöre ve ülkemize toplamda  213 Adet Bildiri içeren 6 Adet Bildiriler Kitabı, Sektörel sorunlara ilişkin 6 Adet Paneller Kitabı,Sergi katılımlarının yer aldığı 6 Adet Katalog kazandırmış bulunmaktadır.Kongrelerin hazırlık süreçlerinde eksikliği daha da hissedilen teknik yayınlar ve kitaplar da yine bu süreçte hazırlanarak ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulmuştur. Bunlardan ülkemizde ilkleri oluşturan "Hidrolik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri" ile "Pnömatik Devre Elemanları ve Uygulama Teknikleri" kitapları M.M.O.‘nun bu alandaki ilk kitapları olma özelliğini  taşımaktadır. Bunların dışında "Basınçlı Hava Tesisatı" kitabı ile "Hidrolik- Pnömatik Türkçe/İngilizce/Almanca Sözlük yine Kongreler sürecinde hazırlanmış ve sektördeki büyük bir açığı kapamıştır diye belirti ve sonrasında 7.si İstanbul da yapılacak kongreye davette bulundu.

Oda genel  sekreterimiz Ercüment CERVATOĞLU, Odanın eğitim alanlarında akredite oluşundan bahsederek Hidrolik-Pnömatik  alanında Akder ile İstanbul şubenin yaptığı protokolün ülke genelinde

Yaygınlaştırak birlikte eğitimler verilmesi gerektiğini belirtti. Sonrasında İzmir şube başkanı Mehmet ÖZSAKARYA ve şube müdürü Turgay ŞİRVAN gece ve kongre üzerine birer konuşma yaptılar.

Kongre tanıtım filmi ve kongre bilgilerinin olduğu sunum,  Hidrolik Pnömatik  sektörü temsilcilerine izlettirildi ve  kongreyi tanıtıcı bir dosya takdim edildi.

Yemek  katılımcıların konuşmalarıyla  devam etti.

 















Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
Tel: 0212 252 95 00 D:134 E-Posta: hpkon@mmo.org.tr Web: www.hpkon.mmo.org.tr